‘Proefdieren: zorg, kwaliteit en biotechniek

‘Proefdieren: zorg, kwaliteit en biotechniek’ binnenkort verkrijgbaar

Stichting Proefdierkundige informatie (SPI) heeft afgelopen tijd hard gewerkt aan het vernieuwen van het proefdierkundig handboek ‘Proefdieren: zorg, kwaliteit en biotechniek’. Het nieuwe handboek is in A4 formaat en bestaat uit 1 deel van 1136 pagina’s, verdeeld over 37 hoofdstukken. Het handboek is grotendeels herschreven en ge-update met alle nieuwste inzichten. Ook is het handboek uitgebreid met een aantal nieuwe hoofdstukken, zoals Inktvissen, Ethiek, Stofwisseling, Imaging en wetgeving België. Daarnaast zijn bijna alle afbeeldingen, tabellen en grafieken vernieuwd en groot weergegeven. 

Het eerste handboek zal feestelijk worden overhandigd aan de voorzitter van de SPI tijdens de Biotechnische Dagen op 7 en 8 december in ’s-Hertogenbosch 2022. Vanaf eind september/begin oktober zal het nieuwe handboek al online verkrijgbaar zijn. Houdt de SPI pagina op LinkedIn in de gaten voor de exacte release datum.

Het handboek is te bestellen via de reguliere boekenwinkels en webshops zoals Bol.com onder ISBN-nummer 978-9-0903639-7-4. De aanschafprijs zal €135 euro ex btw bedragen (€147,15 incl btw) en vanaf 1 januari 2023 €150 ex btw (€163,50 incl btw).

Graag willen we nogmaals iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het boek. De SPI wil speciaal de redactie bedanken voor alle inspanningen en tijd die zij in de ontwikkeling van het nieuwe boek hebben gestoken.

We hopen dat het boek een bijdrage levert aan kennisverspreiding op het gebied van de proefdierkunde en ingezet kan worden voor leven lang leren. We wensen jullie veel lees- en leerplezier.

Posted in Proefdierkundig nieuws on okt 03, 2022

Word lid van DALAS

  • Je ontvangt Biotechniek 6 keer per jaar
  • Je krijgt korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
  • Mag je deelnemen aan Themadagen
  • Combineer je lidmaatschap met Laboratory Animals voor E25 in 2021
  • Toegang tot het besloten gedeelte van www.dalas.nl
Word lid